13:00

FBC Lerum F09

Referat: Dingle AIK F09/10 - FBC Lerum F09

Efter ett längre uppehåll pga sportlov så var det dags för match mot Lerum i hemmahallen denna söndag.
Senast lagen möttes i höstas så var det en ganska jämn batalj som pga lite stolpe ut och en del skumma domslut, slutade med förlust för oss i Dingle.

Vi räknade inte med annat idag och det var det pratet inför matchen gick ut på - att vara med från start, pressa högt, täcka skott och försöka vara med på returer.

Matchen startar och båda lagen är ganska hungriga. Spel åt båda håll med mest spel runt mittplan.
1.44 in i matchen får vi ett Powerplay efter att Lerum fårr utvisning för fealtigt avstånd vid ett av våra frislag på deras planhalva. Vi gör ett bra Powerplay, rullar bra boll och har många målchanser. Dock utan att det blir resultat.

Tyvärr blir vi lite övermodiga i vårt höga pressande, hamnar lite på hälarna och Lerum tillåtsgöratvå mål på 17 sekunder.
bara att ta nya tag och komma igen. i elfte minuten är det istället vi som drabbasav en utvisning. Det är Moa som åkerpå "upprepade förseelser" efter att ha jagat en Lerumspelare bakom deras mål och var lite aggressiv på hennes klubba :)
Även Boxplay spelar vi av bra och Lerum har svårt att komma till bra avslut. Vet inte om det var mer än något enstaka.

Paus, vi gjuter in mod. Två mål är ju ingenting. I stort sett gör vi en bra match, men hade en kort dipp där lite övermod och misstag straffade oss. Kontringar med 3 mot 2 där Wilda inte kunde göra mycket åt i målet.

Andra perioden och vi är lite hungrigare. Är mycket Dingle och mycket skott. Lerums målvakt är dock fantastiskt duktig idag och stoppar allt som kommer mot henne utom ett frislag som sitter fint bakom skymd målvakt. Däremot döms det bort pga hopp. Det är istället Lerum som får göra både 0-3 och 0-4, nu med 30 sekunder mellan målen ungefär. Ungefär liknande kontringsmål med 3 mot 2 situationer och välplacerade skott. I samband med 0-4 tar vi time-out för att i första hand stoppa eventuella huvuden som lätt kan börja hänga när det "rinner iväg" lite.

Paus och nu pratar vi om att gå rakare på mål. Vi måste blotta oss ännu mer framåt för att det är ju mål vi behöver nu.
Tredje fortsätter som andra. Mycket Dingle, men stolpe ut eller räddningar. Wilma åker ut 2 minuter efter en knuff i rygg mot sargen och vi får tyvärr spela boxplay när vi egentligen hade behövt gå för mål. Vi spelar av det bra och har till och med någon kontring som kunde gett utdelning.
Strax därefter är det Lerum som får sitta på utvisningsbänken efter slag (mot ben och inte boll). Vi startar powerplal med frislag efter händelsen och det är Stina Ö som knackar bollen till Kira som gör en repris på det bortdömda målet. Denna gång blir det dock godkänt och det står 1-4 p åtavlan och vi får lite energi av det.
Tyvärr fortsätter stolpe ut och räddningarna och trots totalt skottövertag så är det Lerum som gör ett snyggt innebandymål med pass snett bakifrån målet och tvärs över slottet där omarkerad spelare kunde lägga in den i bortre hörnet. 1-5 och det är tungt nu. I slutminuten får vi dock lite plåster på såret när ett fint uppspel längskanten från Emelia via Stina A, når Amelia som skjuter. En konstig studspå klubba eller målvakt, jag såg inte och sedan singlar bollen in bakom Lerums duktiga målis. Slutresultat 2-5.